Ce este estetica dentară?

Estetica dentară este o specialitate stomatologică care face referire la restaurarea și îmbunătățirea frumuseții naturale a zâmbetului cu ajutorul unor proceduri de înaltă calitate.
Stomatologia tradițională se concentrează pe igiena orală, prevenirea și tratarea afecțiunilor aferente,iar estetica dentară se bazează pe îmbunătățirea aspectului dinților și înfrumusețarea lor.

Tehnologiile avansate, permit ca pacienții să beneficieze de tratamente mult mai bune din punct de vedere estetic, dar și mai rezistente. Stomatologii folosesc tehnici mai sigure care conservă structura naturală a dinților pe cât de mult posibil, însă acest aspect diferă de la caz la caz.

Estetica dentară folosește câteva tehnici în acest domeniu:

-Digital Smile Design (zâmbet digital demonstrativ), realizat de un specialist cu ajutorul noului concept revoluționar de remodelare în timp real a zâmbetului.

Cu ajutorul acestui sistem putem să vă demonstram, cum veți arata la finalul tratamentului propus de către medicul dumneavoastră.

Diferența între situația din înainte și după, este una miraculoasa.

 • Fațetele ceramice sunt „foițe” subțiri de ceramică similare ca unghiile false, ce se aplică pe suprafața exterioară a dinților, fiind una dintre cele mai neinvazive metode de a îmbunătății aspectul acestora sau de a proteja suprafețele deteriorate și pentru a îmbunătății aspectul estetic.
 • Sunt două tipuri de fațete dentare:fațetele din ceramică sau din material compozit, cele din ceramică fiind mai rezistente decât cele din compozit și nu își schimbă culoarea în timp.
Realizarea fațetelor ceramice:

Pentru realizarea preparațiilor este nevoie de anestezie locală astfel încât procesul să fie complet nedureros, apoi medicul dentist îndepărtează un strat foarte subțire din smalț pentru a face loc viitoarelor fațete, următorul pas fiind amprentarea. Amprenta este trimisă la laborator (între timp pacientul va avea fațete provizorii pe dinții șlefuiți) ce va turna modelul pentru a reda în laborator situația preparațiilor peste care el va realiza fațetele.
Amprenta va fi trimisă la technician împreuna cu o serie de indicații precise de culori și forme, poze ale dinților și feței pacientului, proiectul Digital Smile Design după ce s-a efectuat mock-up-ul, pentru a rezulta în final un zâmbet frumos și strălucitor.
Sunt câteva situații în care medicul poate recomanda alt tip de tratament:

 • Dacă un dinte este cariat sau are afecțiuni parodontale, gingivale, în prima fază se recomandă tratarea afecțiunilor dentare.După tratare se va lua decizia finală pentru fațete dentare.
 • În cazul în care lipsește prea mult dintr-un dinte, o coroană estetică de acoperire din ceramică presată sau ceramică cu suport din zirconiu, va fi o soluție de tratament mult mai bună decât fațetarea dentară.
Albirea dinților cu lampa ZOOM:
 • Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, fiind cerute de pacienți pentru frumusețea exterioară. Aceste tratamente cosmetice diferă în privința eficacității, costului, durabilității și a efectelor secundare.
 • Lampa de albire ZOOM este cel mai apreciat sistem de albire dinți pentru cabinetele stomatologice . Tratamentul pentru albire dinți se face prin o lampă cu plasmă care activează gelul de albire pe bază de peroxid de hidrogen.
  Rezultatul este rapid și sigur, asigură confort și siguranța pacientului în timpul ședinței.
Coroane din ceramică:

Coroanele integral din ceramică sunt restaurări coronare ce reușesc ofere un rezultat estetic și o fidelitate maximă. Coroanele dentare nu reprezintă cea mai buna opțiune de înfrumusețare a zâmbetului, deoarece necesită îndepărtarea unei porțiuni semnificative din dinte. Alternative mai acceptabile sunt fațetele și bondingul dentar.

Redăm zâmbete

Intervenții de urgentă

Curățare profesională

Plan Personalizat de Tratament

Beneficiile unui plan personalizat de tratament:

 • Consultație orală completă
 • Identificarea problemelor
 • Tratarea mai rapidă
 • Implanturi mai rezistente
img-03
EnglishRomanianTurkish